Hulp bij het overstappen

Het mag duidelijk zijn dat het energie vergelijk en overstappen op een nieuwe energieleverancier voor u dé oplossing is om te besparen op uw energiekosten. Overstappen via 123 Vegelijk Energie is erg eenvoudig en is gerealiseerd binnen een drietal kleine stappen:

  1. Bekijken: bekijk de voor u in aanmerking komende energieleveranciers
  2. Vergelijken: vergelijk alle producten van alle energieleveranciers met elkaar
  3. Kiezen: kies de goedkoopste of meest aantrekkelijke energieleverancier
Vergelijk energie direct in 3 stappen

Vergelijk energie stap-voor-stap

Indien er onduidelijkheden zijn over vergelijk energie staat hieronder een uitleg die u stap-voor-stap helpt met het uw energie vergelijk:

Stap 1: Vergelijk op basis van persoonlijke gegevens


Stap 1.1: Vergelijk op basis van voorschot of jaarverbruik

Om een nauwkeurige energie vergelijking te maken vult u uw huidige jaarverbruik of maandelijks voorschot:
  • Maandelijks voorschotbedrag: hoeveel betaalt u momenteel per maand aan uw energieleverancier
  • Jaarverbruik: hoeveel verbruikt u momenteel voor stroom (kWh) en gas (m³)

Stap 1.2: Invoeren postcode

Energietarieven zijn regio afhankelijk. De postcode bepaalt in welke regio u zich bevindt en welke tarieven voor u gelden.

Stap 1.3: Type elektriciteitsmeter

Het type elektriciteitsmeter bepaald het soort tarief, dit kan hoog (piek), laag (dal) of normaal (standaard) zijn. Wanneer er sprake is van een enkele meter geldt voor elke afgenomen kWh één prijs. Bij een dubbele meter geldt dat er met een dal tarief gerekend wordt in bepaalde nacht- of avonduren en in het weekend. Bij piek tarieven geldt juist het omgekeerde, dan is het kWh tarief duurder. Wanneer u in uw meterkast meeredere meters voor elektriciteit heeft, heeft u een dubbele meter.

Stap 1.4: Invoeren jaarverbruik of maandelijks voorschotbedrag

De laaste stap voor de uiteindelijke energie vergelijking is de invoer van het verbruik. Zoals eerder vermeld kan dit zowel op jaarverbruik als op maandelijks voorschot. De meest nauwkeurige energie vergelijking verkrijgt u door te vergelijken op jaarverbruik. Gasverbruik wordt uitgedrukt in m³ en stroomverbruik in kWh. Hoe nauwkeuriger u uw jaarberbruik schat, hoe beter de energieprijzen, vermeldt in de energie vergelijking, overeenkomen met de uiteindelijke energierekening die u van de nieuwe energieleverancier ontvangt. Uw huidige verbruik kunt u bepalen op basis van vroegere jaarafrekeningen van uw huidige/oude energieleverancier. Heeft u deze niet bij de hand, dan kunt u ook een vergelijking maken op basis van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit is het bedrag dat u momenteel voor energie betaalt. Of gebruik te indicatieve gemiddelde verbruiken.

Stap 2: Vergelijken

De volgende stap is de daawerkelijke energie vergelijk. Druk op de knop ´bereken nu’ om de voor u meest aantrekkelijke energiecontracten overzichtelijk weer te geven. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan in de lijst.

Filteropties (eventueel)

Met de filteropties kunt u het contract naar uw wensen aanpassen. We raden u aan hier actief gebruik van te maken! De filteropties zijn:

  • Looptijd van het contract: van direct opzegbaar naar 5-jarige contracten
  • Soort product: alleen gas of elektriciteit, of een combinatie van beide producten
  • Soort tarief: vast of variabel (vaste prijs of variabele prijs)
  • Soort elektriciteit: groen of grijs

Stap 3: Aanvragen

Indien u een passend energieproduct hebt gevonden drukt u op de knop ‘aanvragen’ om het product te bestellen. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens en het doornemen van de algemene voorwaarden kunt u via de knop ‘bevestigen’ definitief bestellen. De energieaanvraag wordt vervolgens doorgestuurd naar de energieleverancier.

Bevestiging per email en post

Na de aanvraag krijgt u direct een aanvraagbevestiging per email van 123 Vergelijk Energie. Vanaf nu hoeft u in principe niets meer te doen, naast het controlen van de schriftelijke bevestiging, die maximaal 10 werkdagen na de aanvraag van de nieuwe energieleverancier ontvangt. Wij zorgen er samen met de nieuwe leverancier voor dat uw oude energiecontract wordt opgezegd.

Profiteer en bespaar!

Binnen 5 tot 7 weken bent u overgestapt en heeft u energie via de nieuwe energieleverancier. U profiteert direct en bespaart hiermee al snel honderden euro’s per jaar!

Vergelijk energie direct!